Blog

12. april 2021

Obveščamo vas, da je Vlada RS na včerajšnji seji obravnavala spremembe in dopolnitve odlokov, ki določajo omejitve zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Omejitve, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športno gibalne dejavnosti in športnih programov določajo naslednji odloki:
- Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov,
- Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije (opredeljuje obratovanje žičniških  

www.eglasnik.si

8. april 2021

V teh korona časih nas karateiste razveseli vsaka ponujena možnost za trening in napredek, če pa se lahko učimo od ITKF svetovnega prvaka, te priložnosti zagotovo ne smemo zamuditi.

Urugvajska zveza tradicionalnega karateja nas vabi, da se v petek, 9. aprila ob 23.30 po slovenskem času, udeležimo kumite seminarja z mojstrom Luis Vázquezom, prvim ITKF svetovnim prvakom.

Toplo priporočamo!

Zoom povezava
https://us02web.zoom.us/j  

31. marec 2021

Z veseljem smo od International Traditional Karate Federation - ITKF že osemnajsto leto prejeli Certifikat o polnopravnem članstvu kot edina organizacija iz Slovenije.

V izogib nesporazumom in dezinformacijam je pomembno poznati Statut organizacije, katere član si. V tem primeru ITKF Statut v členu 3.2 določa, da je v vsaki državi lahko članica le ena reprezentativna organizacija. Vse zadeve v zvezi z ITKF in tradicionalnim karatejem v državi se morajo najprej usmeriti preko te organizacije  

29. marec 2021

Zaradi zaostrene epidemiološke situacije se je Vlada RS na seji odločila za zaprtje države od 1. do vključno 11. aprila. Zaprtje države je vladi predlagala svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje zaradi vnovičnega hitrega naraščanja okužb, ki jih povzročajo agresivnejše različice virus SARS-CoV-2. Do vključno 31. 3. 2021 ostajajo v veljavi obstoječe omejitve za področje športa.

Razlago spremenjenega Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter spremembe drugih odlokov,  

18. marec 2021

Nik Sejdiji že vrsto let, kljub velikim oviram na življenjski poti, trenira karate pri mojstru Bojanu Marinčku. In ne le trenira, pri tem je tudi zelo uspešen - tako osebnostno, kot tudi tekmovalno.

Marčevska revija "Ljubljana" nam predstavi Nika in njegove uspehe. Bravo!

18. marec 2021

Z velikim ponosom objavljamo, da je naš član Bojan Marinček dobil nagrado za 30-letno amatersko delo v športu s strani Športne zveze Ljubljanje in MO Ljubljana.

Bojan je prek 30 let dejaven pri razvoju karateja v Sloveniji. Posveča se parakarateju – karateju za osebe s posebnimi potrebami. Kot tekmovalec je bil izredno uspešen. Kot vaditelj in učitelj karateja je zabeležil odmevne rezultate. Je redek posameznik, ki je prepoznal možnosti, ki jih karate ponuja osebam s posebnimi potrebami pri  

4. marec 2021

ITKF je objavil zelo zanimiv intervju s predstavniki SZTK, kjer lahko preberete nekaj o naši zgodovini, spoznate vrednote in koncepte našega trenutnega delovanja ter vizijo našega delovanja na področju razvoja karateja, tako v Sloveniji, kot tudi globalno.

Prijetno branje 🥋😀

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

26. februar 2021
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Vlada Republike Slovenije je na 59. redni seji, 24. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 25. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Spremembe in dopolnitve odloka določajo, da se športniki, člani njihovih ekip in drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj, lahko udeležijo tekmovanj, če predložijo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo  

25. februar 2021

ITKF Global

Z veliko žalostjo vas obveščamo, da nas je zapustil mojster Watanabe.

Iskreno sožalje družini, svojcem ter Brazilski Zvezi Tradicionalnega Karateja.

20. februar 2021

Vlada Republike Slovenije je na 58. redni seji, 17. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 18. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremembe in dopolnitve odloka se nanašajo na jasnejšo opredelitev obveznosti testiranja na virus SARS-CoV-2.

S ciljem zagotavljanja varnosti pri športni vadbi športnikov, športnih tekmovanjih in športno rekreativnih dejavnostih je predpisano obvezno testiranje.

Športnik  

17. februar 2021

OKS je pripravil predstavitve in priporočila za varno izvedbo športne vadbe s trenutnimi omejitvami in odloki!

Predstavitev na temo odpiranje športa - tekmovalni šport
https://www.youtube.com/watch?v=D2TBhTAdZUY

Predstavitev na temo odpiranje športa - šport za vse
https://youtu.be/TsToLtlR9y4

Priporočila za varno izvedbo športne vadbe
https://youtu.be/PZnBVbj2uWY

7. februar 2021

Tokuhisa Takashi Karate Dojo

V veliko čast je bilo prisostvovati tako veličastnem trenutku. Shihan Tokuhisa Takashi s svojo prisotnostjo v  Sloveniji tudi danes, po 50 letih, nesebično deli znanje in modrosti.

Tako osebno kot v Slovenski zvezi tradicionalnega karateja - SZTK v svoji biti z največjo častjo in spoštovanjem sprejemamo filozofijo in tradicijo karateja v izvorni obliki, ki jo Shihan Tokuhisa Takashi pooseblja.

Pozdravljamo in neizmerno cenimo prizadevanja Shihana Tokuhisa Takashi pri prenosu japonske kulture ter  

4. februar 2021

Tokuhisa Takashi Karate Dojo

Shihan Takashi nas vedno uči. Prva lekcija je sama kata, veliko pomembnejša lekcija pa je, da ni pomembno, katero kato delaš, ampak KAKO. Hvala!

3. februar 2021

SLOVENSKA ZVEZA TRADICIONALNEGA KARATEJA PREJELA CERTIFIKAT ZANESLJIVE ORGANIZACIJE 2020

SZTK je dne 11.12.2020 prejela certifikat družbe Company Wall Business za leto 2020 kot ZAUPANJA VREDNA ORGANIZACIJA v Sloveniji.

Naše dolgoletno uspešno in transparentno delo je s tem pridobilo priznanje strokovne javnosti. To predstavlja zavezo za kvalitetno delo tudi v prihodnje.

4. januar 2021

VOŠČILO

V letu, ki se je izteklo, smo uspeli prebuditi in aktivirati energije združevanja in napredka.

Z močno željo po enotnosti  - in hkrati prepoznani raznolikosti - našega športa in veščine, ki nam omogoča napredek in razvoj panoge, smo v duhu skupnih prizadevanj za višji cilj v decembru osvojili temeljni mejnik. Tudi formalno smo kot SZTK stopili na skupno pot združevanja karateja!

Ob tem smo po dolgih desetletji uspeli postaviti piko na poti razhajanj in razkrajanj, tako v procesnem, kot  

22. december 2020
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Veseli nas, da se je, kljub težki situaciji v svetu in naši državi, kjer je večina športnih dejavnosti, razen vrhunskih športnikov in profesionalcev ustavljena, v nedeljo, 13.12.2020 odvijalo največje mednarodno inkluzivno tekmovanje v parakarateju.

Organizator, belgijska zveza (Inclusiv Karate Federation) je po zbranih prijavah, ocenah sodnikov in končanem tekmovanju, na spletu objavila vse posnetke nastopajočih in predstavila njihove nastope, ocene in razvrstitve. Prvega tovrstnega  

20. december 2020

Danes je potekal 3. on-line ITKF seminar, tokrat z vsebino Hara Woman Commission. Če ste zamudili dogodek v živo, si ga lahko vedno pogledate na https://www.youtube.com/watch?v=au7cPU5HpgE&ab_channel=ITKF-InternationalTraditionalKarateFederation

3rd ITKF Global Seminar

3rd ITKF Global Seminar

14. december 2020

Olimpijski Komite Slovenije je, skladno z izrednimi razmerami COVID-19, ki so močno zarezale v športne aktivnosti, objavil dopis slovenskim občinam, v katerem sporoča, da se vsem obstoječim registriranim športnikom, ki niso imeli opravljenega nastopa zaradi ne izvedbe tekmovanj, ta status podaljšal za 1 leto. Prava poteza v podporo športu!

https://www.eglasnik.si/f/67hL63147/Evidenca_in_financ  

www.eglasnik.si

11. december 2020

V nedeljo se bodo predstavniki SZTK udeležili prve virtualne ITKF skupščine. Na sliki sta Predsednik ITKF Gilberto Gartner in Podpredsednik SZTK Roman Pavlovič, ki sta se srečala na prejšnji skupščini v Braziliji točno pred enim letom, ko je svet izgledal še bistveno drugače.

Več o situaciji v 2020 in pričakovanjih v 2021 za globalni tradicionalni karate si lahko preberete na https:/  

24. oktober 2020

Povezava za ogled ITKF globalnega seminarja.

ITKF - International Traditional Karate Federation

ITKF - International Traditional Karate Federation

14. oktober 2020

ITKF Global

Spet globalen ITKF seminar, tokrat zelo praktičen! 🥋🥋🥋🥋🥋

5. oktober 2020

Na spodnji povezavi smo objavili posodobljen koledar aktivnosti SZTK do konca 2020. Kljub izrednim razmeram načrtujemo kar nekaj aktivnosti na zveznem, evropskem in svetovnem nivoju. Nekatere aktivnosti bodo on-line, za nekatere pa upamo, da jih bomo lahko izvedli v živo.

Redno spremljajte koledar in informacije od vaših trenerjev in vodij klubov ter kvalitetno trenirajte.

Koledar | Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Koledar | Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

2. oktober 2020

International Traditional Karate Federation - ITKF

V pričakovanju!!!

2. oktober 2020

ITKF Global

ITKF je objavil že tretji newsletter. Tudi tokrat prinaša zanimivo branje o dogodkih in razmišljanjih v družini tradicionalnega karateja.

25. september 2020

Kriza s COVID-19 je prizadela vse dele družbe, tako tudi klube - člane SZTK. V smeri podpore delovanja našim klubom smo se na Izvršnem odboru SZTK odločili, da vsem klubom, ki so plačali tako klubsko članarino kot tudi članarino za posameznike - člane kluba, doniramo 50% klubske članarine za leto 2020. Iskreno verjamemo, da je to eden od mnogih majhnih korakov k hitrejšemu okrevanju v teh kriznih časih.

16. september 2020

V Kopru se je sestala razširjena sestava Izvršnega odbora SZTK s fokusom na dolgoročne strateške usmeritve zveze. Vsi zdravi, vsi v pričakovanju jesenskega zagona 🥋 aktivnosti.

16. september 2020

ITKF Global

Poziv vsem karateistkam SZTK - kontaktirajte Giordano in sooblikujte še boljše pogoje za ženske v karateju.

11. september 2020

Obvestilo o Licenčnem seminarju!

Karate zveze Slovenije razpisuje 2. licenčni seminar za strokovne delavce v karateju. V skladu z določbami Zakona o športu ter Pravilnika o tehnični komisiji Karate zveze Slovenije je seminar obvezen za vse strokovne delavce v karateju, ki so vpisani v register usposobljenih strokovnih delavcev. Z udeležbo na seminarju bodo potrdili licenco za leto 2021. Zato klube prosimo, da poskrbijo za udeležbo svojih strokovnih delavcev na seminarju.

Licenčnega seminarja se  

11. september 2020

Sobotni ITKF seminar lahko vsi spremljate na https://youtu.be/U96ck2QAIwk .

Slovenska časovnica je zamaknjena za 5 ur, prvo predavanje bo v soboto ob 14:00 po slovenskem času. Vabljeni k ogledu!

ITKF Global Seminar 2020

ITKF Global Seminar 2020

8. september 2020

ITKF Global

Urnik tem sobotnega ITKF on-line seminarja. Vsi člani SZTK ste prisrčno vabljeni. Povezava bo objavljena pred seminarjem.

1. september 2020

ITKF Global

ITKF bo 12.9.2020 organiziral globalni on-line seminar, ki je v Sloveniji namenjen vsem registriranim članom SZTK. Seminar v skupnem trajanju 6 ur se bo posvečal principom tradicionalnega karateja, tehničnim osnovam ter vplivu vadbe tradicionalnega karateja na splošno zdravje ter čustvene in umske sposobnosti.

Povezava in dodatne informacije na seminar bodo objavljene v kratkem. Prisrčno vabljeni!

29. julij 2020

Corona kriza je globoko vplivala na delovanje karateja, vendar se SZTK aktivno trudi tudi v tem težkih časih:
imeli smo razširjeno sejo IO SZTK, kjer se je razpravljajo o tekočih in strateških usmeritvah SZTK v letu 2020.

Zelo aktivno pa participira tudi na mednarodni ravni:
Izvršni odbor SZTK je sodeloval na predstavitvi nove spletne strani Svetovne zveze tradicionalnega karateja (ITKF), Sodniški odbor SZTK je bil aktiven pri Sodniškem seminarju ITKF, pod mojstrom Richarda Jorgensena, ki je  

5. julij 2020

Bravo, Spase! Tudi mi smo ponosni nate!

Струмичанецот Спасе Стојанов освен во Кати стана Државен првак и во Фукуго – докторантот по фармација успеси реди и во Словенија

Струмичанецот Спасе Стојанов освен во Кати стана Државен првак и во Фукуго – докторантот по фармација успеси реди и во Словенија

3. julij 2020
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Še nekaj slik z zaključnega srečanja KK Grade ter polaganja izpitov 2020.

Foto: Miha Kralj

3. julij 2020
KK Grade izpiti 2020

KK Grade izpiti 2020

Corona kriza je globoko vplivala na delovanje članov SZTK. Vsak se je odzval malo drugače in iskal načine, da bi svojim članom vseeno omogočil kvalitetne vsebine in rast.

Karate klub Grade se je v času krize s svojimi člani preselil na prosto in nadaljeval s treningi ter pripravami na izpite, ki so jih izvedli takoj, ko so to omogočili veljavni predpisi.

Dogodek je bil pravi praznik karateja, tako za karateiste, njihove starše in prijatelje kot tudi goste, ki so uživali v res pozitivnem duhu, ki  

2. julij 2020

FKT Budo France - Fédération de Karaté Traditionnel

ITKF organizira Online sodniški seminar in Online tekmovanje v katah. Prisrčno vabimo vse sodnike in člane, da si podrobnosti preberejo na spodnjih povezavah.

23. junij 2020

ITKF Global

Nekaj pomembnih informacij svetovne zveze ITKF. Za nas najbolj aktualna je, da se zaradi negotovosti, povezanih s Corona virusom, letošnje Evropsko prvenstvo prelaga na naslednje leto.

17. maj 2020

Obvestilo glede ukrepov Covid-19!

S 23.5. se sproščajo tudi športna rekreacija, šport študentov, šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi (tudi v šolskih telovadnicah). Dovoljuje se stik med udeleženci vadbe in tekmovanj.

Opozarjamo, da je pri izvajanju športnih aktivnosti potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe  

Sproščanje ukrepov (COVID-19) | www.nijz.si

Sproščanje ukrepov (COVID-19) | www.nijz.si

16. maj 2020

ITKF Global

Kiai je vokalizacija namere in zunanja pojava notranje ki energije. Izhaja iz središča telesa ter skozi izdih usmerja in krepi stabilnost in odločnost izvedbe giba.

15. maj 2020

ITKF Global

Kime je zaključek udarca z jasnim namenom, odločnostjo in fokusom ob istočasnem hitrem krčenju mišičnih skupin, ki sodelujejo pri izvedeni tehniki in pri stabilizaciji ter pritisku na podlago.