4. januar 2021

VOŠČILO

V letu, ki se je izteklo, smo uspeli prebuditi in aktivirati energije združevanja in napredka.

Z močno željo po enotnosti  - in hkrati prepoznani raznolikosti - našega športa in veščine, ki nam omogoča napredek in razvoj panoge, smo v duhu skupnih prizadevanj za višji cilj v decembru osvojili temeljni mejnik. Tudi formalno smo kot SZTK stopili na skupno pot združevanja karateja!

Ob tem smo po dolgih desetletji uspeli postaviti piko na poti razhajanj in razkrajanj, tako v procesnem, kot ideološkem in socialnem kontekstu med športnim in tradicionalnim karatejem v Sloveniji. Vodilo združevanja pa ni omejeno le na naš prostor, temveč z vodenjem aktivne politike in doseganjem strateških ciljev Slovenska zveze tradicionalnega karateja utira pot enotnemu duhu karateja, osvobojenega kompleksov preteklosti in entitet, tudi v širšem smislu.  

Z vzorom lastne udeležbe in ekipnim duhom krepimo karate!

Ni zanemarljivo, da smo bili v letu izjemnih, nepredvidenih razmer in okoliščin primorani treninge, druženja in tekmovanja s tatamijev premakniti na intelektualna polja, včasih tudi bojišča. In ta zahtevni, primarni izziv smo, s ponosom ugotavljam, izredno uspešno izkoristili. Zato bo to posebno leto, leto 2020, zaznamovano z izjemnim zgodovinskim dogodkom in enormnim intelektualnim premikom. Uspelo nam je stopiti na pot združitve! Ob tej priložnosti zato čestitam vsem nam, zmagovalcem.

A pri tem ne gre pozabiti na vložen napor, vztrajnost, neomajno voljo in srčnost protagonistov, vsakega posameznika in vseh podpornikov karateja, ki so s svojim znanjem, po svojih močeh pripomogli doseči ta mejnik. Prav zares gre za kvantni preskok.

Osebno srčno upam in si želim, da bi prepoznane temeljne vrednote v svetu karateja udejanjali na naši skupni poti.

Vsem želim sreče, zdravja ter športa polno leto 2021.

S športnimi pozdravi
  
Marko Mitrović
Predsednik Izvršnega odbora
Predsednik SZTK

12. april 2021

Obveščamo vas, da je Vlada RS na včerajšnji seji obravnavala spremembe in dopolnitve odlokov, ki določajo omejitve zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Omejitve, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športno gibalne...  

www.eglasnik.si

8. april 2021

V teh korona časih nas karateiste razveseli vsaka ponujena možnost za trening in napredek, če pa se lahko učimo od ITKF svetovnega prvaka, te priložnosti zagotovo ne smemo zamuditi.

Urugvajska zveza tradicionalnega karateja nas vabi, da se v petek,...  

31. marec 2021

Z veseljem smo od International Traditional Karate Federation - ITKF že osemnajsto leto prejeli Certifikat o polnopravnem članstvu kot edina organizacija iz Slovenije.

V izogib nesporazumom in dezinformacijam je pomembno poznati Statut organizacije,...  

29. marec 2021

Zaradi zaostrene epidemiološke situacije se je Vlada RS na seji odločila za zaprtje države od 1. do vključno 11. aprila. Zaprtje države je vladi predlagala svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje zaradi vnovičnega hitrega naraščanja okužb, ki...  

18. marec 2021

Nik Sejdiji že vrsto let, kljub velikim oviram na življenjski poti, trenira karate pri mojstru Bojanu Marinčku. In ne le trenira, pri tem je tudi zelo uspešen - tako osebnostno, kot tudi tekmovalno.

Marčevska revija "Ljubljana" nam predstavi Nika in...  

18. marec 2021

Z velikim ponosom objavljamo, da je naš član Bojan Marinček dobil nagrado za 30-letno amatersko delo v športu s strani Športne zveze Ljubljanje in MO Ljubljana.

Bojan je prek 30 let dejaven pri razvoju karateja v Sloveniji. Posveča se parakarateju –...  

4. marec 2021

ITKF je objavil zelo zanimiv intervju s predstavniki SZTK, kjer lahko preberete nekaj o naši zgodovini, spoznate vrednote in koncepte našega trenutnega delovanja ter vizijo našega delovanja na področju razvoja karateja, tako v Sloveniji, kot tudi...  

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

26. februar 2021
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Vlada Republike Slovenije je na 59. redni seji, 24. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 25. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Spremembe in...  

25. februar 2021

ITKF Global

Z veliko žalostjo vas obveščamo, da nas je zapustil mojster Watanabe.

Iskreno sožalje družini, svojcem ter Brazilski Zvezi Tradicionalnega Karateja.

20. februar 2021

Vlada Republike Slovenije je na 58. redni seji, 17. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 18. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremembe in...