4. januar 2021

VOŠČILO

V letu, ki se je izteklo, smo uspeli prebuditi in aktivirati energije združevanja in napredka.

Z močno željo po enotnosti  - in hkrati prepoznani raznolikosti - našega športa in veščine, ki nam omogoča napredek in razvoj panoge, smo v duhu skupnih prizadevanj za višji cilj v decembru osvojili temeljni mejnik. Tudi formalno smo kot SZTK stopili na skupno pot združevanja karateja!

Ob tem smo po dolgih desetletji uspeli postaviti piko na poti razhajanj in razkrajanj, tako v procesnem, kot ideološkem in socialnem kontekstu med športnim in tradicionalnim karatejem v Sloveniji. Vodilo združevanja pa ni omejeno le na naš prostor, temveč z vodenjem aktivne politike in doseganjem strateških ciljev Slovenska zveze tradicionalnega karateja utira pot enotnemu duhu karateja, osvobojenega kompleksov preteklosti in entitet, tudi v širšem smislu.  

Z vzorom lastne udeležbe in ekipnim duhom krepimo karate!

Ni zanemarljivo, da smo bili v letu izjemnih, nepredvidenih razmer in okoliščin primorani treninge, druženja in tekmovanja s tatamijev premakniti na intelektualna polja, včasih tudi bojišča. In ta zahtevni, primarni izziv smo, s ponosom ugotavljam, izredno uspešno izkoristili. Zato bo to posebno leto, leto 2020, zaznamovano z izjemnim zgodovinskim dogodkom in enormnim intelektualnim premikom. Uspelo nam je stopiti na pot združitve! Ob tej priložnosti zato čestitam vsem nam, zmagovalcem.

A pri tem ne gre pozabiti na vložen napor, vztrajnost, neomajno voljo in srčnost protagonistov, vsakega posameznika in vseh podpornikov karateja, ki so s svojim znanjem, po svojih močeh pripomogli doseči ta mejnik. Prav zares gre za kvantni preskok.

Osebno srčno upam in si želim, da bi prepoznane temeljne vrednote v svetu karateja udejanjali na naši skupni poti.

Vsem želim sreče, zdravja ter športa polno leto 2021.

S športnimi pozdravi
  
Marko Mitrović
Predsednik Izvršnega odbora
Predsednik SZTK

4. marec 2021

ITKF je objavil zelo zanimiv intervju s predstavniki SZTK, kjer lahko preberete nekaj o naši zgodovini, spoznate vrednote in koncepte našega trenutnega delovanja ter vizijo našega delovanja na področju razvoja karateja, tako v Sloveniji, kot tudi...  

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

Slovenian karate stands out for its innovative management model with emphasis on volunteering | ITKF

26. februar 2021
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Vlada Republike Slovenije je na 59. redni seji, 24. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 25. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Spremembe in...  

25. februar 2021

ITKF Global

Z veliko žalostjo vas obveščamo, da nas je zapustil mojster Watanabe.

Iskreno sožalje družini, svojcem ter Brazilski Zvezi Tradicionalnega Karateja.

20. februar 2021

Vlada Republike Slovenije je na 58. redni seji, 17. 2. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga 18. 2. 2021 objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremembe in...  

17. februar 2021

OKS je pripravil predstavitve in priporočila za varno izvedbo športne vadbe s trenutnimi omejitvami in odloki!

Predstavitev na temo odpiranje športa - tekmovalni šport
https://www.youtube.com/watch?v=D2TBhTAdZ...  

7. februar 2021

Tokuhisa Takashi Karate Dojo

V veliko čast je bilo prisostvovati tako veličastnem trenutku. Shihan Tokuhisa Takashi s svojo prisotnostjo v  Sloveniji tudi danes, po 50 letih, nesebično deli znanje in modrosti.

Tako osebno kot v Slovenski zvezi tradicionalnega karateja - SZTK v...  

4. februar 2021

Tokuhisa Takashi Karate Dojo

Shihan Takashi nas vedno uči. Prva lekcija je sama kata, veliko pomembnejša lekcija pa je, da ni pomembno, katero kato delaš, ampak KAKO. Hvala!

3. februar 2021

SLOVENSKA ZVEZA TRADICIONALNEGA KARATEJA PREJELA CERTIFIKAT ZANESLJIVE ORGANIZACIJE 2020

SZTK je dne 11.12.2020 prejela certifikat družbe Company Wall Business za leto 2020 kot ZAUPANJA VREDNA ORGANIZACIJA v Sloveniji.

Naše dolgoletno uspešno in...  

22. december 2020
Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Fotografije iz objave osebe Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja SZTK

Veseli nas, da se je, kljub težki situaciji v svetu in naši državi, kjer je večina športnih dejavnosti, razen vrhunskih športnikov in profesionalcev ustavljena, v nedeljo, 13.12.2020 odvijalo največje mednarodno inkluzivno tekmovanje v parakarateju.

...  

20. december 2020

Danes je potekal 3. on-line ITKF seminar, tokrat z vsebino Hara Woman Commission. Če ste zamudili dogodek v živo, si ga lahko vedno pogledate na https...  

3rd ITKF Global Seminar

3rd ITKF Global Seminar